SV.KVIRIK in VELIKI BADIN

20180324_082734_resizedV programu mladinskega odseka za mesec marec je bil pohod na Kojco, vendar smo zaradi še vedno zimskih in blatnih razmer na poti, izbrali rezervni cilj, kar se je izkazalo za zelo dobro potezo.
Odločili smo se za obisk naše lepe Istre. Z avtobusom smo se odpeljali do Gračišča in še kak kilometer naprej proti Movraški dolini. Naše izhodišče so bile Komarne doline, od koder smo hodili v glavnem po gričevnatem svetu brez kakšnih posebnih vzponov. Do najvišje točke pohoda, Sv.Kvirika(408m), kjer nas je s toplim čajem in piškoti čakala Mojčina sošolka, smo porabili dobro uro. Nekaj deset metrov naprej, kjer smo že videli vasico Mlini in proti hrvaškemu Buzetu, smo se odločili za postanek in malico, saj smo bili nekateri že pošteno lačni. Grelo nas je toplo že skoraj spomladansko sonce in le stežka smo se odpravili naprej. Pot je potekala po robu in mimo TV pretvornika smo se spustili najprej do bunkerja, nato pa še do Orlovega gnezda oz.Velikega Badina(352m). Od tu dalje smo se še naprej spuščali skozi redek gozd in prišli na cesto, tik pred mejo s Hrvaško. Tu smo zavili desno na dobro uhojeno stezo in si šli ogledat zanimive spodmole in naravni most. Po skupinskem fotografiranju smo se vrnili po isti poti do ceste, čakal pa nas je še asfaltni del do vasi Movraž, kamor nas je prišel iskat avtobus.
Zelo smo bili zadovoljni z današnjo turo, saj smo se imeli lepo, uživali v lepem vremenu in dobri družbi. Kljub nizki nadmorski višini smo imeli ves dan tudi čudovit razgled na okoliške hribe in vasi.

Komentarjev še ni.

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja


5 × sedem =

This site is protected by Comment SPAM Wiper.