OBČNI ZBOR 2014

DSC_0340

Čeprav je od letošnjega občnega zbora minilo že kar nekaj časa, velja napisati nekaj stavkov o tem prazničnem dnevu, ki ”se je zgodil” v petek 07.marca 2014. Tudi tokrat smo se zbrali v zgornjem prostoru gostilne Stara pošta v Hrušici. Preko 85 nas je bilo skupaj z gosti. Večer so nam s svojim nastopom najprej polepšale pevke ženskega pevskega zbora Marjetice, nato pa še mlada harmonikarja Timotej in Tomaž ter mlade plezalke Laura, Mojca in Saša, ki so pokazale, da znajo tudi lepo zapeti. Na koncu pa se nam je pridružila še Jana s svojimi citrami. Kulturni program je bil tako prijeten, da smo se stežka spravili k resnemu delu.

Po izvolitvi delovnega predsedstva so sledila poročila predsednika, markacistov, vodniškega odseka, plezalne sekcije, mladinskega odseka, nadzornega odbora ter poročilo o delu v VDC Ajdovščina in finančno poročilo. Iz poročil je bilo razvidno, da smo tudi v letu 2013 pridno delali, seveda po svojih zmožnostih. Poleg osnovne dejavnosti, torej obiskovanja hribov in gora, smo se udeležili tudi več dogodkov ob praznovanju 120-letnice Planinske zveze Slovenije in 110-letnice PD Ajdovščina. Kot predsednik sem bil prisoten tudi na obeh skupščinah PZS v lanskem letu in sicer v Tržiču in Celju. Dogodkov je bilo veliko, tako da nam ni bilo dolgčas. Postavili smo tudi nekaj novih smernih tabel na poteh, ki so v oskrbi našega društva. Vsekakor je bilo leto 2013 uspešno zaključeno.

Na občnem zboru smo sprejeli tudi nova pravila društva, saj ta niso bila več v skladu z Zakonom o društvih in Statutom Planinske zveze Slovenije.

Na koncu smo dali besedo še našim gostom, ki so vsi po vrsti pohvalili naše delo in nam vlili novih moči za nadaljnje delo.

Po končanem uradnem delu je sledilo prijetno planinsko druženje ob odlični večerji in domači kapljici, Tomaž in Timotej pa sta nam zaigrala še nekaj domačih viž.

Še enkrat bi se rad zahvalil predvsem našim članicam, ki nikoli ne zatajijo, saj so spet napekle ogromno čudovitih in slastnih dobrot. Hvala pa tudi članicam ženskega pevskega zbora Marjetice pod vodstvom Aljane Trošt Rupnik, ki so se pozitivno odzvale našemu vabilu.

Upajmo, da bo tudi letošnje leto tako uspešno in bomo lahko na naslednjem občnem zboru poročali o prijetnih dogodkih. Do takrat pa vsem varen korak in srečno povsod tam, kjer boste.

 

Zapisal: Dušan Plesničar

Komentarjev še ni.

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja


5 × = dvajset pet

This site is protected by Comment SPAM Wiper.