MOŽIC (1602m)

IMG_2456V soboto, 7.11.2015, smo se učenci planinskega krožka  podali na prvi planinski izlet v tem šolskem letu. Pridružili so se nam tudi učenci, ki obiskujejo Zdrav življenjski slog.

Vsi dobre volje smo se zjutraj srečali pred šolo, se posedli na avtobus in odpeljali proti Soriški planini. Med potjo smo opazovali naravo v jesenskih barvah, pogled v nebo pa nam je naznanjal čudovit, sončen dan. Pot nas je peljala mimo hriba Lubnik, ki smo ga obiskali spomladi.

Po dveh urah vožnje smo prispeli na Soriško planino, kjer nas je pričakal pogled na Triglav. Nadeli smo si nahrbtnike in se zagrizli v strmo pobočje smučišča. Pot se je naprej zložno vzpenjala in nas kmalu pripeljala do stare vojaške kasarne. Sledilo je še nekaj minut hoje in prispeli smo na vrhu Možica. Od tu se nam je odprl prelep razgled na Bohinjsko jezero, Karavanke, Julijske in Kamniško Savinjske Alpe. Ko smo si nabrali novih moči in stisnili žige v Planinske dnevnike, smo se po drugi poti odpravili do avtobusa.

Izleta še ni bilo konec. Odpeljal smo se na Bled, kjer smo obiskali izletniško kmetijo Dornk. Gospe Simona in Monika sta nas popeljali po svoji 240 let stari hiši. Naproti te stoji štala, v kateri so razstavljeni stari predmeti. Na ogled so tudi čudovite vezenine gospe Simone in stalna razstava jaslic.

Zahvalili smo se gospema za izkazano gostoljubje in se polni novih vtisov in doživetij odpeljali proti domu.

 

Komentarjev še ni.

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja


3 × = šest

This site is protected by Comment SPAM Wiper.