OBČNI ZBOR PLANINSKEGA DRUŠTVA KRIŽNA GORA

Začetek marca je vsako leto rezerviran za občni zbor Planinskega društva Križna gora in tako je bilo tudi letos. Tokrat smo se zbrali v petek 09. marca v prostorih Gostišča Stara pošta v Hrušici. Kar lepo število se nas je nabralo in obetal se nam je pravi planinski praznik. V goste so prišli tudi predstavniki sosednjih planinskih društev, še posebno pa smo bili veseli obiska iz prijateljskega PD Križe.

Kot je pri nas v navadi, brez bogatega kulturnega programa ne gre in tako je bilo tudi tokrat. Najprej so se nam predstavili člani moškega pevskega zbora s Cola, ki so nam za uvod zapeli planinsko himno, potem pa še nekaj iz svoje bogate zakladnice. V nadaljevanju sta nam zaigrala na harmoniko naša dva mlada plezalca Tomaž Puc in komaj 10-letni Timotej Mikuž, ki že kar navdušujeta s svojim igranjem, tako da se nam za bodočnost te glasbene zvrsti ni treba bati. Z izredno duhovitim skečem v domačem narečju pa so se nam predstavile še mlade članice planinske sekcije, Jana, Maruša in Petra. Za konec pestrega kulturnega programa nam je zaigrala na citre Jana Rudolf.

V nadaljevanju smo se posvetili bolj resnim temam. Najprej smo izvolili delovno predsedstvo, se prešteli in začeli z uradnim delom. Sledila so seveda poročila o delu v letu 2011 iz katerih je bilo čutiti bogato dejavnost društva. Predvsem nas zadnji dve leti navdušujejo mladi člani plezalne sekcije pod vodstvom vztrajnih Mojce, Jaka in Martina, ki so postali že prava družina, saj so skupaj kar dvakrat tedensko. Pohvaliti je potrebno tudi mlade planince z OŠ Col in podružnice Podkraj, pod vodstvom mentorice Roberte, ki ji na podružnični šoli pomaga Katja.Za njih v društvu vsako leto pripravimo nekaj zanimivih izletov in kar stalno sprašujejo, kdaj bomo spet šli. Svoje poročilo so podali še predsednik, vodniki in markacisti. Kljub muhastemu vremenu, smo lansko leto izpeljali skoraj vse načrtovane izlete in pohode ter še nekaj neplaniranih. Tudi tokrat sta bila vrhunca sezone dvodnevni izlet v Italijo z vzponi na Monte Zermulo in Trogkofel in spanjem v šotorih ter seveda izlet v neznano-obisk jame Dimnice, Brkinov in Čičarije. Nad vodništvom skrbno bedita naša dolgoletna vodnika Hermina in Jurij Čuk. Hermina je poleg vsega ostalega, tudi lansko leto, mesečno vodila izlete Varstveno delovnega centra iz Ajdovščine, za kar smo ji vsi skupaj zelo hvaležni. V lanskem letu smo pred Pirnatovo kočo na Javorniku v sodelovanju s tamkajšnjimi planinci, postavili tri nove mize in klopi, eno pa na Nemcih na poti v Hrušico. Žal nas je proti koncu leta za vedno zapustil naš zvesti prijatelj Jože Žgavec-Šujk, ki smo se ga spomnili posamezni poročevalci in skupaj ugotovili, da ga bomo zelo pogrešali v našem delovanju v prihodnje.

Lansko leto je luč sveta ugledala tudi društvena spletna stran www.pd-krizna-gora.si, za kar je zaslužen naš novi tajnik in vsestransko aktiven Jaka Rupnik. Na njej seveda najdete sveže novice o izletih in delovanju društva.

Po končanih poročilih so besedo dobili predstavniki sosednjih društev, ki so nas pozdravili, nam čestitali za naše delo in nam zaželeli veliko delovnih uspehov tudi v prihodnje. Ob koncu smo najzaslužnejšim planincem podelili še priznanja Planinske zveze Slovenije. Tako sta bronasta častna znaka prejela Roberta Stegovec in Jaka Rupnik, srebrne častne znake pa Hermina in Jurij Čuk, Martin Česnik in Dušan Plesničar. Osnovna šola Col je prejela pismeno pohvalo v znak zahvale za dolgoletno odlično sodelovanje z društvom, ki si ga v nekaterih podobnih društvih le želijo.

Prav na koncu smo si zadali nove naloge in si postavili nove cilje. Seveda smo ob odlični večerji in domači kapljici ter ob zvokih domačega ansambla še dolgo v noč obujali spomine na preteklo planinsko sezono. Z upanjem, da se bomo tudi letos družili na planinskih poteh, smo zaključili naše praznovanje.

Ob tej priliki bi radi vse ljubitelje narave in pohodništva povabili na naš skupni pohod, ki bo v nedeljo 13. maja 2012 potekal iz Podkraja preko Križne gore, Sv.Duha, Streliškega vrha nazaj v Podkraj. O pohodu boste pravočasno obveščeni preko medijev in naše spletne strani. Prisrčno vabljeni!

Zapisal:

Dušan Plesničar

 

Komentarjev še ni.

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja


ena × = 2

This site is protected by Comment SPAM Wiper.